Грижа за позлатените бижута

 Колкото и да ни се иска да носим скъпи, златни бижута, които да сменяме за разнообразие, не винаги бюджетът ни го позволява. Така купуването на позлатено бижу е добро решение, когато търсите аксесоар или подарък, който няма да се отрази на банковите ни авоари. Позлатяването е процес, при който тънък слой злато се поставя върху повърхността на друг метал.

В днешно време носенето на позлатени бижута не е само за тези, които не могат да си позволят златни такива. Те са много популярни и в модния бранш, тъй като са практични, прозивеждат се в разнообразни дизайни и стилове и пасват много добре на всяка дреха.

И така, неминуемо възниква въпроса как да запазим блясъка и изяществото на любимите си бижута.

   1.Не пръскайте с парфюм върху позлатени бижутата. Напръскайте се с парфюма си,  изчакайте около 10 минути и тогава сложете красивото си колие или гривна.
   2.Това са отнася и за лосионите за тяло и кремовете, които използвате- изчакайте да се абсорбират от кожата и тогава поставете бижутата. 
   3.Вещества като масло, лак за нокти, лакочистител, хлор могат да реагират с метала или позлатата и да причинят промяна на цвета или петна. Това се отнася и за потта, така, че уверете се, че сте свалили бижутата си, когато ви предстои физическо натоварване.
   4.Винаги след като сте носили бижутата си, ги почиствайте с малко памук или много мека кърпа, за да отстраните замърсяванията.
   5.За да избегнете надраскване, дръжте бижутата си в кутийки без да се допират едно в друго или ги увивайте в меки кърпички.