Годишнина от сватбата - какво се подарява?

Знаете ли, че на всяка годишнина от сватбата се подарява нещо определено? Тази традиция произхожда още от Викторианската епоха в Англия и след като става популярна в Щатите в началото на 20ти век, главоломно се разпространява и в останалия свят.

Първата годишнина

За първата годишнина е памучна/хартиена. Много е романтични съпругата да получи стихотворение, посветено на нея и написано на лист хартия, а още по- хубаво би било то д ае придружено и от наниз с перли. Всъщност перлите са традиционния скъпоценен камък на първата година. По съвременния вариант е да получите часовник, който символизира отброяването до следващия голям празник.

Петата годишнина

Що се отнася до петатата годишнина, трябва да се обърнете към традиционния годежен камък- сапфира! Това е доста по- добре от първоначалното дърво, което се е подарявало.  Помелете съпруга Ви да използва дърво за романтичен огън, а да ви подари прекрасен сапфир в стила на бижутата на принцеса Даяна. Думата сапфир произлиза от латинската дума sapphiru, която означава синьо. Но ако синия цвят не ви е любим, то може да го замените с розов, зелен, жълт и дори кавяв кристал.

Десетата годишнина

10 години заедно! Тази годишнина трябва да е блестяща и ослепителна. Скъпоценният камък за пътвите 10 е диамантът. Диамантът е най- твърдото земно формированаие и както вашата любов един към друг, не може да се счупи.

Двадесет и петата годишнина

Сренрото е традиционния подарък за тази годишнина. Този блестящ метал е открит 4000 години преди н.е. 

Петдесет години заедно!

Злато. Това е подаръкът за тази годишнина. Египтянинте са вярвали, че златото е плътта на боговете, докато за гърците златото е представлявало смес от вода и слънчеви лъчи. Очевидно златото е създадено за кралски особи , почувствайте си и вие такива!