На кой пръст слагате пръстен?

В наше време децата и тийнейджърите носят обеци на невъзможни места по тялото си и пръстени на всеки пръст. Въпреки, че това донякъде е модно предпочитание, но все пак, задавали ли сте си някога въпроса какво е значението на всеки пръст, на който избирате да сложите пръстен? Носенето на пръстен на определен пръст разкрива някои черти на характера, както и послания към околния свят.

Тъй като лявата половина на мозъка се свързва с логическото мислене и контролира дясната ръка, то може да предположим, че човек, избрал да носи пръстен на тази ръка е с логическо мислене и съзнателно обмисля своите действия и постъпки.

Респективно, дясната половина на мозъка се свързва с креативността и контролира лявата ръка. Съответно хората, носещи пръстени на лявата ръка са по- артистични, отдадени на чувствата си.

Носенето на пръстен на определен пръст се свързва с желанието да се подчертае определено качество, подвластно на този пръст.

Палецът- символизира сила на волята. Палецът представлява логиката и силата на човек да отстоява своето мислене и действия, свобода на изразяване.

Показалец- власт и амбиция. Пръсен на този пръст показва нашето желание да повдигнем егото си, да властваме и ръководим. Много крале, водачи, лечители и духовни гурута носят пръстени на този пръст, тъй като се смята, че той притежава особена сила.

Среден пръст- идентичност и материализъм. Средният пръст се свързва с целите в живота, индивидуалността и желанието за открояване. Хората, които носят пръстен на този пръст често желаят да бъдат център на вниманието.

Безимен пръст- емоция, креативност, сърдечност. Асоцира се с чувства на любов и привързаност. Според легендата, която идва от древен Египет и след това древен Рим, през този пръст минава кръвоносен съд, наречена „вена на любовта“, който отвежда право в сърцето. Отъжествява се още с вярност и отдаденост към човека, който е подарил пръстена или любов към себе си, ако сами сте си купили пръстен и го носите на този пръст.

Кутре- отъждествява се със взаимоотношенията. Пръстен на този пръст показва увереност както в бизнес делата така и в личните отношения. Той е символ на сила и връзка с околните.