кристалиЛЕЧЕБНИ БИЖУТА И РАБОТА ВЬРХУ ДНКСъгласно древноиндийските трактати скъпоценните камъни са кондензатори на космическа енергия   със седем вида излъчване. Човешката сьщност се възприема като енергия, управлявана от система, от енергиЙни центрове, наричани чакри.


   Кристалите помагат за възстановяване на енергийния баланс и ни привеждат в хармония с универсалния пулс на живота.
   Кристалите са част от кристалната структура на планетата Земя и познават езика на тази планета.
   Кристалите са свързани с космическата кристална решетка и влияят директно на нашето здраве.
   Кристалите могат да бздат посредници между вас и ДНК ,която има структура на течен кристал и са  незаменими помощници при медитация.    
   Чрез тях Вие ще чуете песента на милионите ваши клетки. Ще откриете дисонснса и ще излекувате грешните дНК кодове.
Скапоценните камани са се използвали от далбока древност като са украсявали короните на кралете - ЗА СИЛА, МОЩ И МъДРОСТ. Тяхното въздействие оказва благотворно влияние вьрху отделни органи и системи в човешкото тяло.

 

KAДЕ ТРЯБВА ДА НОСИМ НАШИТЕ УКРАШЕНИЯ                                                                     

Преди всичко на нивото на чакрите или на свьрзаните с тях точки на тялото. Така бижутата не самони украсяват, но енергизират и лекуват.

ОБЕЦИ

Te са най-популярното украшение през вековете. Вьрху ушната мида са разположени центровете на всички наши органи. С точката в меката част са свьрзани всички енергийни процеси в организма.
С помощта на обеци с различни кристали, може да се вьздейства върху всички органи и части на тялото. Симетрията на движението на енергията е от ляво/приемане/ на дясно/излъчване/.
Обеците са в непосредствена близост до третото око. Кристалите му въздействат енергизиращо /което значи и подмладявашо/, затова се смята, че развиват интуитивните и психичните способности на човека. Обиците вляят на главата като цяло, лекуват очите, ушите, синусите. С тяхна помощ се балансират двете полукалба на мозъка. Всекидневното носене на обеци представлява най-достьпния метод за използване на чудодейната сила на скъпоценните камьни. Според всеки цвят, въздействаме за балансиране на чакрата, която е в дизбаланс или блокаж.

 

ГРИВНИ и ПРЪСТЕНИ

Рьцете са не само част от цялото човешко сьщество. Те са единствени по своите вьзможности уникални инструменти на човешкото творчество. Свьрзани са с волята и целеустремеността.
Прьстите са своеобразни антени, като всеки пръст улавя и предава различни по честота на вибрацията вълни. Украшенията по рьцете - прьстени и гривни, усилват заложените качества, като добавят своя собствена енергийна програма. Гривните регулират проникването и изтичането на енергия. Подходящи са за хора, които работят с ръцете си. Особено са подходящи двойка гривни, по една на всяка рька. Симетрията на движението на енергията е същата, както при обеците. Ляватя ръка е приемаща страна, през нея енергията навлиза в тялото. Дясната страна направлява изтичането на енергия.

Пръстените помагат да се отварят енергийните канали в краищата на пръстите. Вьв всекин пръст енергията е различна. На Кирилияновата фотография рьцете изльчват седемте основни цвята на дъгата. Цветът излъчван от всеки пръст, съответства на цвета на планетата, с която е свързан. Пръстите имат връзка и с отделните органи на тялото и показват с вида си развитието на тези органи.


ОГЪРЛИЦИ И ВИСУЛКИ, КОЛИЕТА

Под главата управлявана от Марс, се намира шията, управлявана от ВЕНЕРА. Шията е най-важната част от тялото - тя придвижва главата. Тук се намират щитовидната жлеза, оказваща влияние вьрху обмяната на веществата и регулираща всички жлези с вътрешна секреция, както и паращитовидните жлези. Тук е мястото на пресичането накръвоносните сьдове. На шията се намират - отляво и отдясно, китайските меридиани на тънкото и дебелото черво. На нея се носят главно огърлици и висулки. Огьрлиците, носени върху гьрлената чакра отварят центъра на гърлото, пдпомагат нормалното му функциониране - регулират обмяната на веществата. Огьрлиците ,стигащи до сьрдечната чакра-подобряват кръвообращението и деиността на самото сърце.
Съдействат за преодоляване  на негативизма и за уравновесяване на енергиите в тялото.
Огърлиците, носени на нивото между двете чакри/тимусната жллеза/ лекуват белите дробове и дихателната система. Висулките обикновено се подбират от зелени или розови кристали - защото се носят наи-близо до сърдечната чакра и подсилват дейността и. Лечебният им ефект е насочен предимно кьм сърдечната дейност. Ако тьрсим духовно израстване, висулките трябва да са от аметист, планински кристал или лунен камьк. Много ефективни лечители могат да бъдат брошките, тьй като е лесно те да бьдат премествани и забождани в непосредствена близост до болния орган.
При носене на бижута трябва да се има предвид балансирането на енергиите на отделните чакри.
Желателно е от времв на време накитите да се свалят, за да не се изтощава физическото тяло на човека от прекомерно енергийно вьздействие.